SportsControl® 2Win (sportdrank of 'dorstlesser')


2Win

Kenmerken:
- Draagt bij tot vermidering van vermoeidheid en moeheid**
- Draagt bij tot een normale werking van de spieren**

** Magnesium draagt bij tot vermindering van vermoeidheid en moeheid
** Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
** Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren

Smaken:
- Lemon
- Tropical
- Pomegranate
- Mango - Orange

Verpakking:
- doos 6 zakjes
- doos 25 zakjes
- pot 600g
- emmer 60 dosissen

Ingrediënten:
Lemon:
Maltodextrine, Fructose, Natrium chloride, Kalium chloride, Tri-magnesiumdicitraat, Aroma (Lemon).

Tropical:
Maltodextrine, Fructose, Natrium chloride, Kalium chloride, Tri-magnesiumdicitraat, Aroma (Tropical).

Pomegranate:
Maltodextrine, Fructose, Natrium chloride, Voedingszuur: Citroenzuur, Aroma (Pomegranate), Tri-magnesiumdicitraat, Tri-natrium citraat, Zoetstoffen: Sucralose (E955) en Acesulfaam K (E950).

Mango-Orange:
Maltodextrine, Fructose, Voedingszuur : Citroenzuur en Appelzuur, Natrium chloride, Tri-magnesiumdicitraat, Aroma (Mango-Orange), Tri-natriumcitraat, Zoetstoffen: Sucralose (E955) en Acesulfaam K (E950).

SportsControl 2Win is een 'dorstlesser' die speciaal werd ontwikkeld om een optimale opname van vocht, suikers en elektrolyten tijdens inspanning te verwezenlijken.

Toepassing:
SportsControl 2Win is een optimale drank om voor, tijdens en na inspanning op een doeltreffende manier water, koolhydraten (suikers) en elektrolyten op te nemen. De concentratie koolhydraten in SportsControl 2Win is van die aard dat de opname van vocht en suikers beiden optimaal kunnen verlopen.
De hoge zoutconcentratie (natrium) in SportsControl 2Win zorgt bovendien voor een optimale aanvulling van zout en water in het lichaam tijdens sporten. Daarom is SportsControl 2Win ook ideaal als sportdrank tijdens inspanningen in een warme omgeving die gepaard gaan met veel vochtverlies via zweten.
SportsControl 2Win kan gebruikt worden om de vocht- en de koolhydraatreserve in het lichaam aan te vullen voor en tijdens inspanning om vochtverlies via zweten te compenseren en extra koolhydraten als brandstof op te nemen, alsook tijdens de recuperatieperiode na een inspanning om de vocht- en de koolhydraatreserves in het lichaam terug aan te vullen. Gezien zijn relatief lage caloriegehalte (280 kcal per liter) is deze sportdrank ook uitermate geschikt als drank tijdens algemene fitnesstraining in de context van fitheid en gezondheid.

Gebruiksaanwijzing:
Voor inspanning
Vaak wordt een inspanning voorafgegaan door een opwarming. Inname van extra koolhydraten en water in de loop van de opwarming kan een positief effect hebben op prestaties met een duurtijd van minimaal 1 uur. Gebruik van ongeveer 1 dosis SportsControl 2Win tijdens de opwarming kan aldus een positieve impact hebben op de uithoudingsprestatie.

Tijdens inspanning
De aanbevolen inname van koolhydraten tijdens inspanning bedraagt 0,5 à 1,3 gram koolhydraten, per kg lichaamsgewicht per uur. Voor recreatieve sportactiviteiten met een duur van 1 à 2 uren, of lichte fysieke activiteiten van langere duur is een inname van 0,5 gram koolhydraten per kg per uur voldoende. Dit komt overeen met inname van 30 à 35 gram koolhydraten per uur, wat overeenkomt met ongeveer één dosis SportsControl 2Win (= 35 gram koolhydraten) in 500 ml. Deze dosis is ook van toepassing tijdens bv. krachttrainingen of algemene fitnesstraining.
Echter, van zodra een uithoudingssport in een eerder prestatiegerelateerde context beoefend wordt, en de inspanning langer duurt dan 90 min, is een inname van 1 à 1,3 gram koolhydraten per kg lichaamsgewicht per uur aangewezen, d.w.z. ongeveer 2 dosissen van 500 ml (1 liter SportsControl 2Win bevat 70 gram koolhydraten) per uur inspanning, afhankelijk van het lichaamsgewicht. Daarnaast kan er, in functie van de noodzaak, steeds naar believen extra water gedronken worden.

Na inspanning
Ondanks de inname van koolhydraten en vocht voor en/of tijdens inspanning, heeft het lichaam na een inspanning meestal behoefte aan extra vocht en koolhydraten, teneinde de lichaamseigen reserves terug op te bouwen. Voldoende inname van koolhydraten, vocht en zout (natrium) tijdens de eerste 3 à 4 uren na een intensieve inspanning kan de recuperatie daarom in belangrijke mate stimuleren. Na een inspanning van 1 à 2 uren in recreatieve context, zal inname van 1 à 2 dosissen SportsControl 2Win tijdens het eerste uur na de inspanning meestal volstaan. Na maximale inspanningen van lange duur, echter, en afhankelijk van de aard van de geleverde inspanning (duur en intensiteit), zijn 1 tot 4 dosissen SportsControl 2Win gedurende de eerste 4 recuperatie-uren na een inspanning aanbevolen.

© VerdePharma juni 2009